Omgaan met weerstand

bij kinderen, jongeren of volwassenen

Het is onmogelijk om géén relatie aan te gaan met de mensen of kinderen die ons pad kruisen. En elk van die mensen heeft eigen intenties en eigen (verborgen) verlangens. Elk van ons heeft behoeften waarvan m’n zelf geen bewuste weet heeft. Elk van ons wordt gedreven naar ‘zie me graag’, ‘ik wil er bij horen’.

Elk van de kinderen of volwassen mensen brengt telkens heel zijn of haar systemisch gedachtengoed mee in het contact dat wordt aangegaan.

Goed inzicht in je eigen gedachtengoed, karakterstructuur en drijfveren, is een voorwaarde om ook écht open te kunnen kijken naar die van de ander.

Dit geldt trouwens zowel voor een klasgroep kinderen, als voor een team volwassenen.

In deze opleiding ontdek je via lichaamswerk, non-verbale communicatie, een theoretisch kader (online) en een aantal interssante gespreksoefeningen hoe je meer zicht krijgt op je eigen verborgen intenties en zo ook mild kan kijken naar die van de ander. Je leert achterhalen waar bepaalde weerstand vandaan komt en krijgt ook meer zicht op de juiste toegangspoort, die zich onder de weerstand bevindt.

Er ontwikkelt zich een zekere mildheid die nodig is om de mens te zien achter het verzet.

Vanuit die inzichten kan er werk gemaakt worden van écht contact. Vanuit deze inzichten is het mogelijk om de ander ook écht te zien, in zijn geheel. Net omdat je jezelf, en al je schaduwkanten durft te belichten kan je dat nu ook beter bij de ander.

Vrijblijvend contact

NEW MINI COURSE - ONLY €14.99

SYSTEMISCH COACHEN VOOR DUMMIES

Een mini-course die je de basis leert binnen Systemisch Coachen

Inclusief levenslange replay & waardevol eBook (25p)!